Dhal eller lapskaus?
Matkulturer fra mange land i Norge
Matkultur og kultursensitiv matomsorg
Visjonen med denne boka var å presentere grunnkosten og kunnskaper om matretter fra ulike steder i verden og i Norge for å få fram mangfoldet mange mennesker representerer.
Boka er et hjelpemiddel for tilrettelegging av måltider, tilberedning av mat og matservering på sykehjem, sykehus og i hjemmebaserte tjenester eller i annet omsorgsarbeid. Boka er også aktuell for studenter innen yrkesfaglærerutdanning, samfunnsernæring, kulturstudier eller for andre som har interesse for ulike matkulturer og tradisjoner. Noen ganger kan de små endringene i tilleggsmaten eller gjenkjennelig snacks og smaker bety mye for den som mottar støtte og hjelp. Derfor har det vært viktig å fremme alternativer som er kulturelt akseptabelt, tilgengelig og mulig.
Viktige emner som blir behandlet:
Helse og kosthold
Forebyggende helsearbeid
Endringer i kostholdet
Balanse i kostholdet og i sinnet
Religion og mat
Faste
Mattabuer og tilberedning
Matretter, snacks og drikke
Norsk kosthold
Samisk kosthold
Kosthold fra mange land
Pensumtjeneste Format: Heftet A5
ISBN 9788213028714
Pris: kr. 302.- + porto
www.kopinor.no / www.skaff.no
Ved bestilling: Tlf. 23 10 74 44 på dagtid
Send e-post til: Skaff@kopinor.no eller bli kunde hos www.skaff.no
Leveringstid: 3-5 dager