Dhal eller lapskaus?

 
Dhal eller lapskaus?

Dhal eller lapskaus?

 

Matkulturer fra mange land i Norge

Matkultur og kultursensitiv matomsorg

Visjonen med denne boka var å presentere grunnkosten og kunnskaper om matretter fra ulike steder i verden og i Norge for å få fram mangfoldet mange mennesker representerer.

Boka er et hjelpemiddel for tilrettelegging av måltider, tilberedning av mat og matservering på sykehjem, sykehus og i hjemmebaserte tjenester eller i annet omsorgsarbeid. Boka er også aktuell for studenter innen yrkesfaglærerutdanning, samfunnsernæring, kulturstudier eller for andre som har interesse for ulike matkulturer og tradisjoner. Noen ganger kan de små endringene i tilleggsmaten eller gjenkjennelig snacks og smaker bety mye for den som mottar støtte og hjelp. Derfor har det vært viktig å fremme alternativer som er kulturelt akseptabelt, tilgengelig og mulig.

 

Viktige emner som blir behandlet: 

  • Helse og kosthold

  • Forebyggende helsearbeid

  • Endringer i kostholdet

  • Balanse i kostholdet og i sinnet

  • Religion og mat

  • Faste

  • Mattabuer og tilberedning

  • Matretter, snacks og drikke

  • Norsk kosthold

  • Samisk kosthold

  • Kosthold fra mange land

 

Pensumtjeneste  Format: Heftet A5
ISBN  9788213028714
Pris: kr. 302.- + porto

www.kopinor.no   / www.skaff.no 

Ved bestilling: Tlf. 23 10 74 44 på dagtid

Send e-post til: Skaff@kopinor.no eller bli kunde hos www.skaff.no

Leveringstid: 3-5 dager