Mat, helse, trim og trivsel
Mat, helse, trim og trivsel
Grunnbok med tips, råd og ordforklaringer
Miljøfokus: Fokus er å ta vare på miljøet, ha gode matvaner, ta gode valg, bruke matrester og fremme mindre svinn og kast av mat.
Mat, helse, trim og trivsel er en grunnbok om matvarekunnskap, næringsstoffene, tilberedning. hygiene, endringer i kostholdet og nye matvaner som følge av både livssituasjonen i Norge og av migrasjonen. Ofte blir det mer kjøtt, festmat og sukker i den daglige kosten hos mange, selv om den ofte lages fra grunnen av. Boka tar også opp sammenhengen mellom sykdom og kosthold. Siste del av boka omhandler ergonomi og praktiske tips for fysisk aktivitet. Tekstene har ordforklaringer og oppgaver.
Boka bygger på ernæringskunnskaper og kjennskap til endringer i matvanene og ”tilleggsmaten”, både hos minoritetsbefolkningen og majoriteten. Den kan være nyttig å bruke på kvalifiseringskurs, for arbeid på kjøkken og kantine, og for å bli bevisst eget kosthold og kostvaner.
Noen av spørsmålsstillingene i boka
Diskuter hva slags mat som kan føre til sykdommer.
Hva skjer når maten blir for søt og fet?
Hvordan bør måltider være for diabetikere?
Hvordan vil du behandle kokt og stekt mat som er igjen etter måltidet?
Pensumtjeneste AS
ISBN: 9788213024334
Pris: kr. 317.- + porto
Ved bestilling: www.kopinor.no / www.skaff.no
Tlf. 23 10 74 44 på dagtid
Send e-post til: Skaff@kopinor.no eller bli kunde hos www.skaff.no
Leveringstid: 3-5 dager