Mat og måltider

 
Mat og måltider

Mat og måltider

 

I hjemmebaserte tjenester og i eldreomsorg

En praktisk veileder 

Formålet med denne bok er å formidle kunnskaper gjennom praktiske eksempler om mat og måltider i hjemmebaserte tjenester ved praktisk bistand. Boka omhandler arbeid i andres hjem, vedtak, kommunikasjon, ernæring, hygiene, sykdommer og forebyggende tiltak. Den tar opp hvordan du kan gi god hjelp i daglige situasjoner og kan brukes som en håndbok for å fremme trivsel og en god praktisk tilnærming til beboere med ulike behov, bistand under måltidene og tips til laging av enkle matretter og utnytting av matrester.

Boka kan også være aktuell å bruke for arbeid med mat og helse i videregående utdanning, samt for arbeid med ernæring og matvalg på sykehjem.

 

Viktige temaer        

  • Kosthold og matpreferanser

  • Yrkesrollen og vedtak

  • Kommunikasjon

  • Spisesituasjonen og forskjellige måltider

  • Hygiene

  • Innkjøp og matlaging

  • Ernæringslære

  • Mattradisjoner og religioner

  • Mat, helse og sykdommer

  • Noen forslag til matretter

 

Kopinor AS Format: Heftet A5
ISBN 9788213028707
Pris: kr. 356.- + porto

www.kopinor.no   / www.skaff.no 

Ved bestilling: Tlf. 23 10 74 44 på dagtid

Send e-post til: Skaff@kopinor.no eller bli kunde hos www.skaff.no

Leveringstid: 3-5 dager