Mat og måltider
Mat og måltider
I hjemmebaserte tjenester og i eldreomsorg
En praktisk veileder
Formålet med denne bok er å formidle kunnskaper gjennom praktiske eksempler om mat og måltider i hjemmebaserte tjenester ved praktisk bistand. Boka omhandler arbeid i andres hjem, vedtak, kommunikasjon, ernæring, hygiene, sykdommer og forebyggende tiltak. Den tar opp hvordan du kan gi god hjelp i daglige situasjoner og kan brukes som en håndbok for å fremme trivsel og en god praktisk tilnærming til beboere med ulike behov, bistand under måltidene og tips til laging av enkle matretter og utnytting av matrester.
Boka kan også være aktuell å bruke for arbeid med mat og helse i videregående utdanning, samt for arbeid med ernæring og matvalg på sykehjem.
Viktige temaer
Kosthold og matpreferanser
Yrkesrollen og vedtak
Kommunikasjon
Spisesituasjonen og forskjellige måltider
Hygiene
Innkjøp og matlaging
Ernæringslære
Mattradisjoner og religioner
Mat, helse og sykdommer
Noen forslag til matretter
Kopinor AS Format: Heftet A5
ISBN 9788213028707
Pris: kr. 356.- + porto
www.kopinor.no / www.skaff.no
Ved bestilling: Tlf. 23 10 74 44 på dagtid
Send e-post til: Skaff@kopinor.no eller bli kunde hos www.skaff.no
Leveringstid: 3-5 dager