Mat og prat – god mat fra mange gryter
Praktisk norsk for voksne minoritetsspråklige
(Oppskrifter og samtaletrening-kan også passe for elever i grunnskolen)
Denne boka er lagt opp med oppskrifter, og enkle dialoger rundt oppskriftene. Dermed kan man lære å snakke om hva man gjør, hvor man finner ting og hvordan man lager maten. Det øker øvingen på å snakke om hva man gjør. Boka inneholder sunne og enkle oppskrifter fra flere land, samt Norge. Slik sett kan den brukes på kjøkken i barnehage og skolekjøkken, i matgrupper og storhusholdning.
Boka passer også leses på norskkursog, eventuelt i kombineres med praktisk norsk. Den inneholder beskrivelser av måltider i norske familier og i forskjellige innvandrerfamilier med rike illustrasjoner av Berit Akse. Hver oppskrift er illustrert slik at den er lett å bruke i begrepstrening
De fleste av oppskriften er prøvd ut gjennom arbeidet med Internasjonal kokebok med en del andre oppskrifter i tillegg (Anne Berug og Gunnhild Aakervik i 1986, utgitt av Kirkens Nødhjelp. Denne er nå utsolgt og finnes ikke på markedet lenger. Boka er også oversatt til dansk og islandsk)
Tekstene i boka ”Mat og prat” om mat, næringsstoffer og måltider er oversatt til tyrkisk, urdu, vietnamesisk og spansk i egne hefter. Det kan være en hjelp for å få med seg innholdet i det teoretiske stoffet, mens oppskriftene er lettere å følge på norsk og er ikke oversatt. Disse heftene koster kr. 30.
Almater forlag AS
ISBN: 82-7858-025-1 Pris: kr. 198 + porto
Gå til bestilling direkte gjennom www.almater.no Almater forlag AS Tlf. +47 928 68 164 monica@almater.no
Postadresse: Almater Forlag AS, postboks 2115 Grünerløkka, 0505 Oslo
Besøksadresse: Rathkesgt 7,0558 Oslo